Jan Vreca, ustvarjalec digitalnih vsebin

FILOZOFIJA & Ključne prelomnice

"Življenje je lepo, ko si ga oblikujemo sami"

Znamka JVD™ je bila ustvarjena že leta 2011, vendar je luč sveta uradno ogledala leta 2018, s ciljem, da klientom pomaga ustvariti digitalne vsebine, ki bodo dodana vrednost pri doseganju raznih poslovnih ciljev.
Kvaliteta v izvedbi, maksimalna kreativnost, rast in odkrivanje novih oblikovalskih smeri, so edini cilj, ambicija in motivacija znamke.
Na področju grafičnega / oblikovanje je najbolj pomembna vrlina neutrudno iskanje novega znanja in izzivov ter drzno odkrivanje novih oblikovalskih pristopov. Od samega začetka nas navdušuje minimalizem japonskega dizajna, ter famozni, drzen in večni Italijanski dizajn. Ko govorimo o oblikovanju, navdih črpamo iz zgodovine in njenih dejstev, v vsestranski umetnosti, ter v grobih ali nežnih linijah narave. Te končne občutke skušamo implementirati v vse naše delo, in tako, naše oblikovanje dobi povsem svojo obliko in dušo. In ravno to je tisti faktor, ki loči navaden oblikovalski pristop od odličnega, ki je narejen z dušo v sebi.

Jan Vreca profile photo

Osebno

B-day

7.9.1985

Športne aktivnosti
jvd_jan_vreca_kosarka

Športne aktivnosti: Košarka, fitnes, tek, joga, pohodništvo

Hobiji in osebni interesi

Kuhanje, zgodovina, politika, umetnost, tattoo art, urarstvo, fotografija, živali in narava

Vpliv

Savador Dali
Pininfarin Vision Luxury concept

Paul Rand, Salvador Dalí, Steve Jobs, Carozzeria Pinninfarina™, Romain Jerome, Manuel Emch

O meni

Ljubezen do oblikovanja me spremlja na vsakem koraku. Na zahtevno pot grafičnega / spletnega oblikovalca sem stopil leta 2011. Od takrat naprej, si ne morem predstavljati življenja brez svobodnega ustvarjanja in umetnostnega izražanja. Vedno sem si in vedno si bom zastavljal visoke cilje, ker le tako lahko napreduješ in rasteš, tako osebnostno kot v svojem delu.

Nekoč me je stranka s Kitajske vprašala zanimivo vprašanje, (medtem ko sem ustvarjal projekt zanj in mu pošiljal delo o “čudnih” urah):

“Do you ever stop creating and just go to sleep?” 

moj odgovor: “I design even when there is no-one to make an impression on. I simply sit behind my workstation and create new things. That’s my world, and its a world  where I don’t need sleep.

Osebne povezave

Opus

2011

Prvi koraki v svet kreative in dizajna

Ena prvih ustvarjenih grafik

S pomočjo raznega gradiva in predvsem YouTube videov, sem pričel spoznavati svet dizajna in kreative. Pomagal sem si s prosto dostopnimi ilustratorskimi programi in pričel z risanjem osnovnih grafik in konceptov. Postopoma sem napredoval in kljub velikim padcem in z veliko zavrnitvami, vztrajal – kar ni bilo nič presenetljivega, glede na to, da sem bil na začetku svoje ustvarjalne poti. Prvi rezultati mojega prizadevanja za uspeh v svetu oblikovanja so prišli šele leta 2016.

2016

Idejna zasnova znamke JVD

Tega leta sem se začel zares zavedati svojih talentov, in da je ustvarjanje nekaj kar preprosto moram početi. Tega leta sem dobil prvo priložnost, da sem svoja dela in drugačen pristop predstavil ljudem in s tem dobil svojega prvega pravega klienta.

2017

Priprave in nadaljne nabiranje znanja

Učenje in izobraževanje se pri ustvarjalcih nikoli ne konča. Tako sem začel počasi zasnovati svoj “brand”, ki me bo v prihodnosti predstavljal. Neutrudno sem delal na ključnih elementih, kot so; kvaliteta dela in storitve, ustvarjalnost in drugačnost. Eden prvih izzivov s katerim sem se moral soočiti, je bilo vzpodbuditi zaupanje ljudi oz. potencialnih strank.

2018

JVD končno zaživi

JVD official logo

Najbolj ponosen trenutek v mojem življenju….ko sem tudi uradno predstavil svoj brand….brand, ki upam, da me bo preživel in še naprej imel drugačen pristop in filozofijo. 

Nekatere sposobnosti

Foto-manipulacije 91%
Grafično oblikovanje 71%
Oblikovanje in priprava na tisk 75%
Spletno oblikovanje 75%
CGP & branding 85%

Ostale sposobnosti:

Grafična zasnova embalaže, Grafična zasnova blagovnih znamk, Grafično oblikovanje tiskovin in priprava za tisk, Oblikovanje promocijskega materiala, Grafično oblikovanje banerjev, Oblikovanje elektronskih novic, Kreativno oblikovanje podobe in profilov na socialnih omrežjih, Digitalna umetnost, Priprava in izvedba marketinške kampanje

Jeziki

  • Slovenščina (materni jezik)
  • Angleščina (tekoča)
  • Hrvaščina (omejen delovni nivo)

kontakt

⌥ +386 70 408 879 ⌥ hello@jvd.si

☉ Dunajska cesta 10, 1000 Ljubljana – Slovenija

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.